dilluns, de gener 16, 2006

Tutorial: Com estar al dia amb el blog

Per estar al dia amb el blog hi ha tres sistemes...
1.- Consultar periódicament l'adreça http://gironabandaband.blogspot.com
Aquesta opció és la més coneguda i estándard, simplement anant a la web. Per asegurar-te que no estas llegint una caché (una copia) de la web enmagatzemada al ordinador en local, recorda de refrescar el navegador (ja sigui clickant l'icona de refrescar o apretant F5).

2.- Rebre per correu notificacions dels canvis per correu.
Hi ha varis serveis web que miren periódicament els blogs i si estás suscrit t'envien un correu i t'informen dels canvis. Aquesta és una opció molt útil si consultes sovint el correu. A la barra lateral d'aquest blog hi ha un requadre per que Blogarithm (n'hi ha d'altres, però aquest tinc comprovat que funciona bé) t'avisi de les actualitzacions del blog.
Per rebre correus has de fer el següent:
a) Insertar el teu mail en el requadre indicat i clickar el botó d'enviar
b) Emplenar el codi d'activació que et detmana Blogarithm i clickar el botó "keep it fresh"...

c) Ara has de mirar el teu e-mail, tindrás un mail de títol "Bogmail Confirmation - ACTION REQUIRED!". Si no l'has rebut es posible que si tens un gestor de correu te l'hagi marcat com SPAM i el tinguis a la teva carpeta de Correus no desitjats... Aquet mail conté un link al que has de clickar per validar que el correu que has introduït abans está escrit corectament...


d) Ja está, a partir d'ara t'enviarán un correu cada cop que aquest blog canvii (també et pots donar d'alta perque t'avisin d'altres llocs que tinguin sistema de sindicalització)
El procés per que

3.- Sindicalitzar-se amb un lector de feeds.
¿ein? ¿qué és això?
Moltes webs de notícies (i molts blogs) fan servir dos adreces, la estándard (la que fas servir desde el navegador) i també una que sigui per un lector de feeds.
Si llegeixes habitualment diaris o varis blogs, aquesta es la millor opció, hi ha molts programes per llegir feeds, si en fas servir algún d'ells l'adreça del xml d'aquest blog és...
http://gironabandaband.blogspot.com/atom.xml